6. detsembril toimub Berliini Emmause kirikus Rahvusvahelise Nüüdismuusika Festivali „Afekt“ esitluskontsert. Kontsert kannab sarnaselt oktoobris Tallinnas, Tartus ja Narvas toimunud festivaliga pealkirja „Border State“ / „Piiririik“, mis keskendub piiririigi ideele nii geograafiliselt kui ka ekstreemse äärmuseni viimistletud ideede väljendusena muusikas.

Kontserdi esimeses pooles esinevad duo Sarah Saviet (viiul) ja Joe Houston (klaver), duo Monika Mattiesen (flööt) ja Michael Wendeberg(klaver) ning Sirje Aleksandra Viise (sopran). Kavas on teiste seas Monika Mattieseni „In Nest“ (2023) viiulile, ettevalmistatud klaverile ja live-elektroonikale, Helena Tulve „Awe“ (2023) viiulile ja klaverile, Ülo Kriguli „streeeeeech“ (2021) bassflöödile, ettevalmistatud klaverile ja fonogrammile ning Elis Halliku „Doch manchmal…“ sopranile, alt- ja bassflöödile ning live-elektroonikale.

Kontserdi teises pooles esineb Berliini ansambel Harmonic Space Orchestra ja Sander Saarmets (elektroonika), kavas ka Liisa Hirschi kaks teost: „Quantum Well“ (2020) ettevalmistatud klaverile ning „4 Glides“ (2014) klaverile, flöödile, viiulile, vioolale, tšellole ja kontrabassile.

Festivali „Afekt“ kunstiline juht on Monika Mattiesen.