Tallinna Talvefestival 2017

Tallinna Talvefestival ootab linnaelanikke ja külalisi 3. veebruaril kell 18 Raekoja platsile. Lisaks valgusinstallatsioonidele ja värvimängule toimuvad kuppellaval Lasnamäe lastemuusikakooli õpilaste esinemised. Raekoja fassaadil saab näha videomappingu (videoprojektsiooni) esmaesitlust ja kell 19 Raekoja saalis algava noorte ooperisolistide kontserdi otseülekannet. Esinejateks sopran Arete Teemets ja tenor Andrei Bogatš, keda saadab klaveril Piia Paemurru.

Lisaks toimuvad 4. ja 5. veebruaril Raekoja platsil muusikakoolide õpilaste kontserdid ning välikohvikutes on saadaval joogid ja suupisted. Ka 4. veebruaril saab nautida otseülekannet Raekoja fassaadil kell 19 Hopneri Majas toimuvast tunnustatud saksofonisti Virgo Veldi ja pianist Ralf Taali kontserdist. 

Koostöös Muusikute fondi PLMF (eestvedaja Pille Lill) viiakse esmakordselt traditsiooniline talvine muusikafestival kokku valgusinstallatsioonide ekspositsiooniga. „Festivali raames ühendame muusika ja valgusinstallatsioonid, kogu Raekoja plats saab tavapärasest erineva ilme. Rõhume visuaalselt nähtamatutele sidemetele, mis meid kõiki siin linnas ja maailmas ühendavad. Meie igaühe valgusest sõltub kogu maailma valgus. Ootame kõiki vaatama ja kuulama!“ kutsub üks korraldajatest MTÜ Valgusklubi esindaja Elo Liiv.

Publikule on avatud Alyona Movko mapping raekoja fassaadile, lisaks 7,5 meetri kõrgune installatsioon (autorid Taavi Suisalu, Alyona Movko ja Elo Liiv) ning soome kunstnike Rölli Ridanpää ja Tero Laine ülipopulaarne vasktorudest linn. Lisaks installatsioonidele on platsil võimalik näha Andres Mesneri loodud kahte valguskuplit, “Sfääris” hakkavad toimuma linnarahvale tasuta kontserdid ning “Murumuna” on mõeldud töötubade ja valgusteraapia jaoks.

Festivali tunnuslauseks on „Tõsta pilk ja ava süda“, selle raames toetatakse Tallinna ja Harjumaa Lasterikaste Perede Liitu, kes vajab uut kaubikut igapäevaseks toidutoimetamiseks peredele. Oma panus on võimalik anda igal inimesel ostes pileti festivali raames toimuvatele kontsertidele või tulles 5. veebruaril kell 15 Rootsi-Mihkli kirikus toimuvale vaba toetusega heategevuslikule galakontserdile. Esinejateks on Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia keelpilliorkester ning Eesti väljapaistvad muusikud – viiuldaja Kristina Kriit, bariton Atlan Karp, trompetist Neeme Ots ja organist Tiia Tenno. 

Raekoja platsil ja kontserdipaikades jätkuvad sündmused 6.-11. veebruarini ja muusikaga rõõmustavad publikut Sigrid Kuulmann-Martin, Andreas Lend, Madis Kari, Irina Zahharenkova, Marko Martin ja Kristina Fialová Tšehhist. Lõppkontserdil 11. veebruaril kell 19 Mustpeade majas esineb pianist Lovro Pogorelic, kes on Horvaatia maailmas üks enim tunnustust leidnud muusikutest.

Tallinna talvefestivali korraldavad koostöös Tallinna Kesklinna Valitsus, Muusikute fond PLMF ja MTÜ Valgusklubi.

AJAKAVA 
Reede, 3. veebruar
17.45 Tallinna Lasnamäe Muusikakooli viiuliansamblikontsert  
18.10 Talvefestivali avamine 
18.25 Videomappingu esmaesitlus 
18.30 Tallinna Lasnamäe Muusikakooli saksofonikvartetikontsert  
19.00 Festivali avakontsert Tallinna Raekojas, otseülekanne raekoja välisseinale
Muusikute fondi PLMF noored ooperisolistid – 
Arete Teemets ja Andrei Bogatš, klaveril Piia Paemurru
20.00-00.00 Videomapping, valgusinstallatsioonid ja muusika

Laupäev, 4. veebruar
12.00 Tallinna Muusikakeskkool, Eesti Teatri- ja Muusikaakadeemia, prof Olavi Kasemaa saksofoniklass – Hanna Taube ja Ingrid Kruusmägi ning Piret Mikalai ja Luisa Lõhmus 
13.00 Saue Muusikakooli õpilane Mihkel Mäekalle õp Jaak Lutsoja akordioniklass Tallinna Muusikakooli akordionistide ansambel ja solistid , õpetajad Kristel Laas ja Aivi Tilk
14.00 Lasterikaste Perede Liit – Triinu Kont-Kontson ja Anet Vaikmaa 
15.00 Iisaku Kunstidekooli õpilane, Lisette Nagel, õp Irina Sbrodova 
15.20 Nõmme Muusikakooli õpilased 
16.00 Märjamaa Muusika- ja Kunstikooli õpilased 
17.00 Tallinna Muusikakeskkool Aavo Otsa trompetiansambel – Max, Mehis, Mattis ja Mart 18.30 Videomapping, valgusinstallatsioonid ja muusika
19.00 Festivali kontsert Hopneri Majas, otseülekanne Raekoja välisseinale
Muusikute fondi PLMF interpreedid –
Virgo Veldi (saksofon) ja Ralf Taal (klaver)
20.00-00.00 Videomapping, valgusinstallatsioonid ja muusika

Pühapäev, 5. veebruar
12.00 Tallinna Muusikakeskkool, Eesti Teatri- ja Muusikaakadeemia, prof Olavi Kasemaa saksofoniklass – Hanna Taube ja Ingrid Kruusmägi (saksofonid) ning Piret Mikalai ja Luisa Lõhmus (klaverid) (2 saksofoni ja klaver)
13.00 Lihula Muusika- ja Kunstikool brasskvintett, Mati Põdra juhtimisel, kaastegev Birgit Mikkus löökpillidel (2 trompetit, metsasarv, tromboon, tuuba, löökpillid)
14.00 Lasterikaste Perede Liit – Hanna, Naatan, Rahel ja Taavet Hollman (4 lauljat ja klaver)
15.00 Heategevuslik galakontsert “Tõsta pilk ja ava süda” Rootsi-Mihkli kirikus
Muusikute fondi PLMF muusikud –
Kristina Kriit (viiul), Atlan Karp (bariton), Neeme Ots (trompet), Tiia Tenno (orel), 
Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia keelpillirorkester, 
juhendajad prof. Mari Tampere-Bezrodny ja prof. Peeter Paemurru,
kontserdi avab heateoalgatuse patroon hr Tunne Kelam ja kontserti juhib Pille Lill
17.00-17.40 Tallinna Muusikakeskool ja Nõmme Muusikakool, Nõmme vaskpillikvintett, Aigar Kostabi juhendamisel 
18.30-00.00 Videomapping, valgusinstallatsioonid ja muusika

Esmaspäev, 6. veebruar – kolmapäev, 8. veebruar 
18.00-00.00 Videomapping, valgusinstallatsioonid ja muusika

Neljapäev, 9.veebruar – reede, 10. veebruar
18.00 muusikakollektiivide kontserdid
18.30-00.00 Videomapping, valgusinstallatsioonid ja muusika

Laupäev, 11. veebruar
12.00-18.00 Muusikakoolide kontserdid igal täistunnil kuppellaval
18.30-00.00 Videomapping, valgusinstallatsioonid ja muusika