Steven Isserlis soleerib Pärnu Muusikafestivali lõppkontserdil

Pühapäeval, 20.juulil kell 20 soleerib Pärnu kontserdimajas toimuval Pärnu Muusikafestivali lõppkontserdil maailmakuulus tšellist Steven Isserlis. Temaga koos on laval festivaliorkester. Dirigeerib Paavo Järvi.

Kavas:
Antonín Dvořák – Sümfoonia nr 6 D-duur
Sir William Walton – Tšellokontsert,
Johann Strauss – Valss “Ilusal sinisel Doonaul”

Maailmakuulus tšellist Steven Isserlis on tuntud oma tehnika ja musikaalsuse poolest. Isserlis tegutseb nii solisti, kammermuusiku, õppejõu kui kirjanikuna. Solistina on ta koostööd teinud mainekate orkestrite ja dirigentidega. Hiljuti on ta kontserte andnud koos Berliini Filharmoonikute ja Alan Gilbert’ga, Filharmoonia orkestri ja András Schiffiga, Cleveland orkestri ning Ton Koopmani ja NHK orkestri ja Tadaadi Otakaga. Ta annab soolokontserte tunnustatud muusikakeskustes koostöös pianistidega nagu Stephen Hough, Olli Mustonen, Jeremy Denk, Kirill Gerstein, Dénes Várjon jt. Kammermuusiku ja solistina on ta koostanud ja esitanud kavasid maailmatuntud festivalidel ja kontserdisaalides, sealhulgas Wigmore Hallis, the 92nd St Y New Yorgis, Salzburgi ja Verbier festivalidel.

Steven Isserlise avarat muusikalist repertuaari peegeldavad auhinnatud salvestused. Hyperion plaadimärgi ilmunud Bachi soolosüidid pälvisid kriitikutelt positiivset vastukaja ning valiti Gramophone’i aasta instrumentaalalbumiks ning Classical Brits kriitikute valikusse. Lisaks on ta hiljuti salvestanud Hyperionile Schumanni kogutud teosed ning aastal 2014 ilmunud Beethoveni kogutud teosed koostöös pianist Robert Leviniga; veel on sama plaadimärgi all ilmunud kammermuusikalbumi koostöös Thomas Adèsiga, millel kõlab teose „Lieux retrouvés“ esmasalvestus; BIS plaadimärgile on ta salvestanud albumi „reVision“, millel kõlavad kontserdid tšellole ja kammerorkestrile, veel on ilmunud Dvořaki Tšellokontsert koostöös Mahleri Kammerorkestri ning dirigent Daniel Hardingiga.

Steven Isserlis on pälvinud mitmeid auhindu. 1998 aastal pälvis ta muusikaliste teenete eest Briti impeeriumi ordeni (CBE), 2000 aastal Zwickau linna Schumanni auhinna, 2013 aastal lisati ta ühena kahest elavast tšellistist Gramophone’i kuulsuste saali (Gramophone’s Hall of Fame).

Steven_Isserlis_playing__directing_3,_credit_Satoshi_Aoyagi