Sten Lassmann esitleb IV ja V heliplaati sarjast “Heino Elleri kogutud klaveriteosed”

Pianist Sten Lassmann esitleb kolmapäeval, 19. märtsil kell 16.00 Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi sinise laega saalis IV ja V heliplaati sarjast “Heino Elleri kogutud klaveriteosed”.

Rahvusliku klassiku Heino Elleri loomingu kõige ulatuslikuma osa moodustavad ligi 200 klaveriteost. See rikkalik muusikavaramu on siiani suures osas tundmatu ning paljudest teostest puuduvad ka helisalvestused. Sten Lassmann on esimese pianistina ette võtnud Elleri loomingu tervikliku lindistamise ning aastast 2011 ilmub Londonis, plaadifirmas Toccata Classics sari “”Heino Eller: Complete Piano Music”, mille kogumahuks on planeeritud 8 CD-plaati.

2013. a septembris ilmus neljas ning käesoleval kuul viies plaat Elleri klaverimuusikaga. Nende kahe albumi kavas on tähtsaimad teosed Elleri loomingus – Peterburi Konservatooriumi lõputööks kirjutatud hiiglaslik ja romantiline Sonaat nr 1 klaverile, modernistlike ja ekspressionistlike otsingute kulminatsiooniks kujunenud Prelüüdid II vihikust ning rahvamuusikat kasutava loomingusuuna avalöök “13 klaveripala eesti motiividel”.

Sten Lassmann tutvustab oma uusimaid salvestusi ning räägib nende teoste kesksest kohast nii Elleri loomingus kui ka oma projektis.

Sissepääs tasuta.

Allikas: Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum

Sten Lassmann plaadiesitlus